DE ENGEL IN DE DUIVEL

Beschrijving:
‘Mijn leven was een veelheid van romans’, zegt Jean Pierre van Rossemin dit boek, ‘het laat zich niet vangen in één tekst, daarvoor was het veel te chaotisch en bovenal compleet ongepland. In een roes heb ik het opgetekend, drie dagen en drie nachten lang.’ Jawel, er waren de meer dan honderd Ferrari’s, er waren de honderden miljoenen dollars, er waren de zeven kastelen, er waren de paar duizend vrouwen.

Maar niets is ervan gebleven. Van Rossembeschrijft zijn leven als ‘ een tsunami vol hoogtes en laagtes’. Tot die hoogtes behoren uiteraard de geboorte van zijn twee kinderen, zijn formule 1 team Onyx, de grote hoeveelheden geld. En de laagtes? Dat zijn het overlijden van zijn tweede vrouw, de heroïneverslaving, het gefoefel binnen zijn politieke beweging ROSSEM, de opsluiting in de Belgische gevangenissen, de echtscheiding van zijn derde vrouw. Nooit ophouden, altijd doorgaan en leven als de wortelstok: oncontroleerbaar en onvoorspelbaar. Dat was zijn devies. Het was zijn revanche voor zijn vreselijke jeugd in een volgens hem oerconservatief bekrompen gezin dat hem de dood van zijn jongere broertje als schuld in de schoenen schoof. Dus tilde hij banken tot hij zelf werd getild door gewiekste Zwitserse advocaten die met zijn 831 miljoen dollar op de loop gingen.

Jean Pierre Van Rossem (°1945) geniet bekendheid dankzij onder meer Moneytron, een systeem waarmee hij veel geld vergaarde, maar even snel weer verloor.Met zijn partij ROSSEMwas hij actief in de Belgische politiek. Eerder schreef hij dagboeken, verslagen en romans. Bij Lampedaire uitgevers verscheen eerder dit jaar Crisis (2009). Jean Pierre Van Rossem leeft samen met Mila. Hij heeft met Piki en Youri twee zoons uit vorige relaties.

Uitgever:
Lampedaire

ISBN:
9789079592425, 9079592420

Publicatie datum:
2009

Lengte:
208 Pagina’s

Kopen | Huren | Lezen
Deslegte Bol.com

Media:

Een reactie posten

0 Reacties