WAANZIN SLAAT OPNIEUW TOE IN ENGELAND

Zaterdagavond, kort na elf uur, reed een witte bestelwagen, met aan boord drie moslimterroristen, in Zuid-Londen tientallen voetgangers van de baan. Aan het eind van hun moordende rit sprongen ze uit de bestelwagen en liepen ze in de richting van Borough Market, waar ze in de uitgangsbuurt meerdere mensen genadeloos de keel oversneden. De daders waren gekleed in valse zelfmoordgordels. Binnen de vijf minuten waren gespecialiseerde eenheden ter plaatse en schoten ze de drie daders dood. Onder de burgers vielen er minstens zes doden. Het was na Westminster Bridge in maart en na de Manchester Arena op 22 mei al de derde terroristische aanslag in minder dan een kwartaal tijd op Britse bodem. Ook nu ging het, net als op Westminster Bridge om een brutale aanslag met enkel de primitiefste wapens: een gestolen bestelwagen en lange messen. De aanslag is een schoolvoorbeeld van datgene waartoe de inmiddels kreupele leider van het steeds kleiner wordend kalifaat, aan de rand van de militaire nederlaag – Abu Bakr al-Baghdadi – tijdens de ramadan heeft opgeroepen.

Eind december 2015 schreef ik in een boek over het kalifaat – boek dat niemand wilde uitgeven – dat het kalifaat militair vernietigd zou worden maar dat het daarmee niet overwonnen zou worden. De internationale coalitie tegen IS heeft immers veel te lang getreuzeld om grondtroepen naar Syrië te sturen, zodat het kankergezwel van de geradicaliseerde moslims zich over heel Europa kon verspreiden. Van de deradicalisering werd nauwelijks werk gemaakt omdat de klemtoon uitsluitend op de repressie bleef liggen en er te weinig personeel en geld was om om op beide terreinen – repressie én deradicalisering – tegelijk te werken. Zelfs in een klein land als België moeten nu al minstens 622 godsdienstwaanzinnigen continu in het oog worden gehouden als potentiële terroristen. In Engeland gaat het ondertussen al over meer dan 5000 loslopende gekken, veel meer dan het voltallige personeel van de MI5. Zo was de dader van de aanslag in Manchester bij de veiligheidsdiensten goed bekend, waren er genoeg waarschuwingen verstuurd dat hij elk moment kon toeslaan, maar kwam de Britse staatsveiligheid mensen te kort om hem 24/24 en 7/7 in de gaten te houden.

Het probleem met de islam is dat de salafistische lezing van de Koran inspireert tot aanslagen. De profeet zelf riep in Medina zijn volgers op om tegenstanders koelbloedig te vermoorden. In plaats van hem te zien als degene die hij in werkelijkheid was – een bloeddorstige psychopaat en een smerige pederast die met zijn bruid op haar negende het huwelijk consumeerde – wordt hij door de de salafisten, voor wie de tijd 14 eeuwen stil is blijven staan vergoddelijkt. Natuurlijk is er geen god, is er nooit ergens een god geweest, en willen aanhangers van godsdiensten niet inzien dat de wetenschap in het geheel geen nood heeft aan een god om het ontstaan van het heelal, van de tijd of van het begin van leven op aarde te verklaren. Wat gelovigen "god" noemen is een puur verzinsel van de mens die weigert zijn finaliteit te aanvaarden. Het wordt hoog tijd dat we definitief stoppen met die onzin van godsdienstlessen en dat we alle tempels voor goed vergrendelen. Zolang we dit niet doen zullen aanslagen door godsdienstwaan-zinnigen blijven bestaan. Met god de pot op, godverdomme.

Een reactie posten

0 Reacties