WAAROM SALAH ABDESLAM NIET WERD GEARRESTEERD DE NACHT VAN DE AANSLAGEN IN PARIJS

Hadden onze ministers Jan Jambon en Koen Geens hun werk gedaan zoals het moest, dan was Salah Abdeslam al tien uur na de aanslag aangehouden geweest in Cambrai. Hoe ze zich gisteren op VTM uit de slag probeerden te wurmen was ronduit lachwekkend en bewijst alleen maar hun ONBEKWAAMHEID.

Uittreksel uit mijn boek over het kalifaat: "Van Salah Abdeslam, die de Seat Léon III zou hebben bestuurd tijdens de schietpartijen in het 10de en 11de arrondissement, is men het spoor bijster onmiddellijk na de aanslagen. Blijkbaar was hij te laf om zichzelf op te blazen zoals zijn broer deed. Zijn bomgordel, zonder ontstekingssysteem, werd op 23 november 2015 teruggevonden in Montrouge. Onderzoek wees uit dat die van exact dezelfde makelij was als die van zeven andere terroristen. Die bomgordels werden vermoedelijk gemaakt door een 19-jarige vuurwerkmaker uit Roubaix. Na de aanslag heeft hij ongeveer zeven uur rondgedoold in het 18de arrondissement, wachtend tot iemand hem in Parijs zou komen ophalen om terug naar Brussel te komen. Samen met zijn broer baatte hij in Molenbeek sinds 10 maart 2013 een café uit, de Les Béguines – café dat voor vijf maanden moest worden gesloten wegens trafiek van cannabis, en dat de broers eind september 2015 te koop stelden."

"Salah Abdeslam vraagt een via telefoon dat een gewezen barman uit zijn café (Mohamed Amri) hem in Parijs komt oppikken. Die arriveert rond 4h30 ’s nachts samen met een kleine drugsdealer (Hamza Attou). Het trio wordt op zaterdagmorgen in Cambrai, langs de A2, gecontroleerd door de wegpolitie die hen laat gaan omdat Salah Abdeslam – die bij de controle zijn eigen identiteitskaart laat zien – nog steeds niet internationaal geseind stond. In een tv-uitzending op VTM van 15 december 2015 proberen de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Jan Jambon, en zijn collega bij Justitie, Koen Geens, er zich uit te praten. De Abdeslams zouden pas nationaal geseind staan in de 5de categorie, de lichtste categorie. Nochtans stond Salah al sedert 26 oktober 2015 bij het gemeentehuis van Molenbeek bekend als een geradicaliseerde moslim en als een potentieel terrorist. Dat dit niet werd doorgegeven aan Europol is een onvergeeflijke fout waarvoor noch Geens, noch Jambon, verantwoordelijkheid willen nemen. In de uitzending lult Jambon: “We hebben gewoon pech gehad. De Fransen zeggen mij: was hij een kwartier later gepasseerd, dan was die hit er wel geweest met de databanken. Dat is gewoon de hectiek van het moment.” Nonsens: hadden Jambon en Geens hun werk goed gedaan en Salah Abdeslam goed en wel internationaal geseind dan was hij in Cambrai aangehouden geworden en was Brussel niet een week lang geterroriseerd geweest als een bezette stad.

Van Salah Abdeslam – die zowel de Seat Léon III als de Volkswagen polo huurde die bij de aanslagen in Parijs werden gehuurd, die de ontstekingsmechanismen voor de bomgordels kocht en die in Alfort de kamers 311 en 312 in het Alfort’City Hotel huurde voor de terroristen – was geweten dat het een drugsverslaafde was, dat hij regelmatig een homobar in Brussel bezocht, dat hij kortstondig getrouwd was geweest en dat het een zuipschuit was die zich overdag in Les Béguines onledig hield met het verkopen van drugs en het spelen van videospelletjes op Playstation. Ook nog dat het een vriend was van de geradicaliseerde Abaaoud."

Ben bezig de laatste bladzijden van het derde deel van het boek te beëindigen. Wie het al bestelde, en de twee eerste delen opgestuurd kreeg, krijgt dat derde deel rond kerstmis opgestuurd. Wie nog een PDF exemplaar van de drie delen wenst kan het bestellen via e-mail politiek2@gmail.com na storting van 29,50 euro op rekening BE73 7340 3806 7960.

Een reactie posten

0 Reacties