WAT NU MET ERDOGAN EN MET DE DUBBELE NATIONALITEIT VAN TURKEN?

De grofheid van Erdogan loopt nu wel de spuigaten uit. Terwijl hij zelf een presidentieel regime ambieert dat, indien goedgekeurd, geen spaander heel laat van de democratie, vindt hij het opportuun Nederlanders te verwijten dat ze nazi's en facisten zijn. De bagatellisering van die beide termen kan niet verhullen dat diegene die het meeste van Hitler leerde Erdogan zelf is. Hij is hetzelfde soort kampioen in provocatie en beschuldigingen zonder het geringste bewijs (zoals Hitler in 1933 deed met Van der Lubbe die hij de brand van de Reichstag in de schoenen schoof – brand die de nazi's zelf stichtten) als Hitler deed..

Maar hoe walgelijk ook Erdogan te werk gaat, wie de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van meningsuiting lief heeft, zal nooit de verstoorde openbare orde inroepen om te beletten dat hij of zijn trawanten in Europa (met 2,1 miljoen Turken) campagne komen voeren. 

Wat ondertussen wel duidelijk wordt is dat ongeveer de helft van de buiten Turkije geboren allochtonen van de tweede of volgende generaties (met dubbele nationaliteit) zich duidelijk veel meer verbonden voelen met Turkije dan met het gastland waar ze geboren zijn. Mooiste bewijs is dat ze militaire dienstplicht vervullen in Turkije zelf. Dat soort Turken moest gewoon stante pede het gastland worden uitgezet, in plaats van te dulden dat ze het politiek klimaat van het gastland verder gaan verzieken.

Een reactie posten

0 Reacties