ZELDEN WERD HET WOORD “DEMOCRATIE” ZO ZWAAR VERTRAPPELD ALS BIJ DE MISLUKTE TURKSE STAATSGREEP

Heb de hele nacht beelden zitten bekijken van de mislukte staatsgreep van een deel van het Turkse leger tegen president Erdogan, en dit op CNN, BBC en NPO1. Om de heverklap viel het woord "democratie", maar welke democratie? Die van een autocraat die noch de persvrijheid, noch de mensenrechten, noch de scheiding der machten respecteert. Turkije is een schijndemocratie waar een kleine meerderheid van dwaas gehouden mensen met de nationale vlaag zwaait voor de nieuwe Hitler van deze wereld.

Uiteraard is een staatsgreep zeker de oplossing niet omdat niets erger is dan generaals een land te laten besturen. Kijk naar wat er in Egypte gebeurde. Maar stop aub het woord democratie in de mond te nemen als het gaat om een perverse autocraat als Erdogan. Hij is bezig de erfenis van de lekenstaat die Kemal Ataturk uit de grond stampte compleet te vernietigen. Hij wakkert er de islamisering aan met de blaasbalg van de waanzin. Want ook hijj heeft zoiets pervers als godsdienst nodig om zijn macht te bestendigen. Er is geen god, nergens, nooit geweest en er zal nooit een god zijn. Het universum is een vierdimentioneel tijdcontinuüm waar er zonder de tijd niets kon en kan bestaan. Als god zogezegd het universum schiep was hij tijdloos, dus onbestaand. Hou toch op met die dwaze sprookjes waarmee je misschien wel kinderen mee in slaap kunt wiegen maar toch nooit maatschappijkritische denkers. Die zijn er helaas veel te weinig.

Ondertussen vielen 295 doden (onder wie 104 coupplegers), werden 2956 militairen aangehouden en 3000 rechters ontslagen in wat een rechtstaat heet te zijn.

Een reactie posten

0 Reacties