EERSTE VERFILMDE COLLECTIEVE ONTHOOFDING VAN IS: OOK PETER KASSIG

Eerste collectieve onthoofding van IS(IS), ook van Peter Kassig

Het is nauwelijks te geloven maar de terreur van IS(IS) neemt met de dag nog gruwelijker vormen aan, ondanks de aanhoudende luchtbombardementen van de Amerikanen en hun bondgenoten. Op zondag 16 november 2014 plaatste de terreurgroep op het internet een videofilm, zeer professioneel opgenomen, waarop jihadisten minstens achttien gevangen, allen blootvoets en in donkerblauwe overall, met voorovergebogen hoofd over een veld worden gedreven, iedere gevangene vergezeld van telkens één moedjahedien in gevechtskledij. Gefilmd tegen de achtergrond van religieuze (?) muziek (die de toorn van Allah moet voorstellen) zie je vervolgens hoe iedere moedjahedien een vlijmscherp gekarteld mes met rubberen handvat uit een messenhouder haalt terwijl hij zijn gevangene voor zich uitdrijft.  Alle jihadstrijders dragen een gebreide muts en geen van ze verbergt zijn gezicht. In de video-opname zien we zelfs meerdere close-ups van hun tronie. Eén enkele draagt geen muts, geen gevechtskledij, verbergt zijn gezicht achter een zwarte kap: het soort kap dat een beul al draagt sinds de Middeleeuwen; een soort kap dat de bediener van de guillotine steevast droeg ten tijde van de Terreur in Frankrijk, ook toen hij overuren kloppen moest op bevel van Robespierre. Van hem zien we door een spleet in zijn monnikskap enkel de ogen. Hij draagt een zwart werkpak zoals grafdelvers op kerkhoven dragen. Hij loopt trouwens voorop in de macabere processie, trekt als eerste een gekarteld mes uit de messenhouder.

Hem kennen we. Het is de enige man die praat. Praten doet hij als een orakel van Shakespeare. Met een Londense tongval. Zo praatte hij eerder al. Voorheen vier keren. Eerst bij de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley. Daarna bij de onthoofding van diens landgenoot en collega Steve Sotloff. Vervolgens bij de onthoofding van de Britse welzijnswerker David Haines. Ten slotte bij de vierde  gefilmde onthoofding, die van die andere Britse hulpverlener Alan Henning. Praten doet hij enkel met de groten der aarde, als was hij er kind aan huis, kwam hij er geregeld op de koffie. Ook nu zal hij het niet kunnen laten, zal hij Obama waarschuwen dat de Islamitische Staat straks Amerikaanse burgers komt onthoofden in hun eigen straat: “To Obama, the dog of Rome, today we are slaughtering the soldiers of Bashar and tomorrow we will be slaughtering your soldiers.” “And with Allah’s permission … the Islamic State will soon … begin to slaughter your people in your streets”. En Cameron wordt nog maar eens de lakei en het schoothondje van Obama genoemd. De man die spreekt is Jihadi John. Iemand die leeft in zijn eigen geesteszieke droomwereld, die denkt dat hij onoverwinnelijk is zolang het Allah niet behaagt hem het martelaarschap op een gouden schaaltje aan te bieden.

Maar het is gedaan. Gedaan met onschuldige westerse burgers één per één te onthoofden. Vandaag zal de Islamitische Staat een staaltje van vakmanschap laten zien. Van perfect geolied ploegwerk. Vandaag worden er twintig mensen tegelijk onthoofd. Zo luidt het in de pers. Hoewel wij er maar achttien hebben geteld. Zestien van hen zouden gevangen Syrische soldaten van Assad zijn. De zeventiende zou een Duitser zijn, al is dat voorlopig nog niet bevestigd. (Kan dat wel, want het is geweten dat de zeer realistische Angela Merkel – in tegenstelling tot Obama en Cameron – alle Duitse gijzelaars heeft vrijgekocht?) De achttiende – en dat heeft Obama ondertussen al wel bevestigd, is de 26-jarige Amerikaan Peter Edward Kassig. In 2007 was hij één van de Amerikanen die in Irak als soldaat meevocht. In 2013 was hij teruggekeerd naar Irak als medisch hulpverlener. Nadat hij als gijzelaar gevangen werd genomen bekeerde hij zich tot de islam, liet hij zich voortaan Abdulrahman Kassig noemen. Niet dat het geholpen heeft. Want ook al staat in de Koran te lezen dat een bekeerling onder geen beding mag worden gedood, dat soort volk, Mijnheer, dat soort volk, Mevrouw, dat leest de Koran niet zoals u en ik. Dat soort volk leeft nog steeds midden de zevende eeuw. Als was de tijd veertien eeuwen lang stil blijven staan.

Nadat de achttien gijzelaars het veld zijn ingewandeld worden ze verplicht op de grond geknield te gaan zitten, met achter hen telkens hun persoonlijke beul. Met een talent van de meest ervaren cineast van horrorfilms wordt dan, tot twee keer toe in close-up getoond hoe scherp het mes van de beulen is. Dan wordt het scherm even lijkzwart en laat de geluidsman het angstig ademen horen van zij die gaan sterven. Daarna toont de cameraman de doodsangst op het gezicht en in de ogen van zij die weten dat ontsnappen niet meer mogelijk is. Dan plots is Jihadi John de eerste die zijn gijzelaar de keel doorsnijdt. De zeventien anderen doen identiek hetzelfde, binnen dezelfde fractie van een seconde. Allemaal doen ze wat Jihadi John doet: als de keel half door gesneden is laten ze het bloed uit de keel gulpen, door het half afgehakte hoofd even naar achter te trekken zodat het gutsende bloed vrije loop krijgt. Vervolgens ziet men een stromende beek van bloed, bloed en bloed. In de scherpste technicolor kleuren. Op het einde ziet men de onthoofde lijken op een  rij met het afgesneden hoofd telkens rustend op de romp. De onthoofding van Abdulrahman Kassig is niet in beeld gebracht. Wel ziet men het aan het slot in het zand liggen, voor de voeten van Jihadi John.

Merkwaardig verscheen zaterdagavond, enkele uren voor de gruwelfilm van de groepsonthoofding op het internet verscheen een bericht in The Daily Mail dat Jihadi John bij het bombardement op de bunker van Abu Bakr al-Baghdadi gewond zou zijn geraakt. Hij zou naar een ziekenhuis in Syrië zijn overgebracht. Dat versterkt het vermoeden dat de collectieve onthoofding één week eerder, in open lucht!, plaatsgreep, niet afgelopen zondag. Daarbij stelt de leek zich vragen. Primo hoe is het mogelijk dat de Amerikanen de lucht volhangen met spionerende drones en dat niemand beelden zag van een groepsonthoofding in open lucht in volle dag? Secundo hoe is het mogelijk dat het sterkste leger ter wereld een tip krijgt waar de leiders van de Islamitische Staat zich schuil houden en dat die leiders na een precisiebombardement uit de lucht hooguit een paar schrammen hebben? Bombarderen de Amerikanen tegenwoordig met opgeraapte voetzoekers van na de betoging in Brussel? Toppunt is wel dat Jihadi John deze keer vertelt waar de collectieve onthoofding heeft plaatsgegrepen en waar hij Peter Kassig heeft begraven: ten noorden van de Syrische stad Dabeq, tegen de Turkse grens.

We hebben de inhoud van de video in detail beschreven voor al wie geen sterke maag heeft. Enkel wie denkt de gruwelbeelden te durven bekijken kan onderstaande link grijs maken en op “open hyperlink” klikken:

http://videos.videopress.com/2bvZPwIn/syrian-soldiers-beheaded_hd.mp4

Bepaald grappig was de reactie van premier Cameron op de massaonthoofding van 16 november 2014: “Like others who have been murdered in cold blood by ISIL, Abdul-Rahman Kassig was a selfless humanitarian worker who had gone to the region to help care for those fleeing the Syrian conflict. This underlines the deplorable depths to which these terrorists are prepared to go – savagely murdering a compassionate man. My heart goes out tonight to Abdul-Rahman’s family.” “You should be in no doubt that I want Jihadi John to face justice for the appalling acts that have been carried out in Syria, but I wouldn’t make any comment on individual issues and strikes.” Maar als Cameron zo graag het ontblote gezicht van Jihadi John wil zien, waarop wacht hij dan? Dat kan toch onmiddellijk als hij de elitetroepen van zijn SAS de grond op stuurt in plaats van te spelen met vliegertjes in de lucht.

Een reactie posten

0 Reacties