HEEFT RUTTE EUROPA VAN HET POPULISME GERED? NEEN, WEL JESSE KLAVER DEED DAT

De electorale valsspeler Mark Rutte die de rel met Erdogan orkestreerde om Geert Wilders wind uit de zeilen te halen klopt zich nu met de allures van een Oerang-Oetang op de neoliberale borst dat hij Nederland van het verkeerde populisme heeft gered. De ontketende rel in Rotterdam leverde hem volgens Ipso 34 procent van de stemmen méér op, dat is 0,34 x 33 zetels, is 11 zetels. Daarvan zou een groot deel naar Wilders zijn gegaan. En zou het populisme dan wel hebben getriomfeerd? Neen toch! Want zolang Wilders geen 76 van de 150 zetels binnnhaalt blijft hij een machteloze racistische oproerkraaier met een politiek programma dat op een sigarettenvloeitje kan worden neergeschreven Niemand wil met een kwal als Wilders in zee.

Ondertussen zou Rutte volgens Turkse bronnen zich al wel verontschuldigd hebben bij de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Of dat waar is valt voorlopig niet na te gaan, maar dat Rutte een eerste klas smoelentrekker is, is al langer geweten. Wie er door zijn jeugdig enthousiasme wel in geslaagd is de Nederlandse jeugd te behoeden voor een complete ruk naar rechts is Jesse Klaver van Groen Links. Hij verviervoudigde het aantal zetels van zijn partij en is nu met de SP de grootste linkse partij nadat de socialisten met een verlies van 29 zetels (van 38 naar 9) compleet werden weggeblazen.

Straks komt er een kabinet van VVD, CDA, D66 en CU goed voor 77 van de 150 zetels, waarin Pechtold als enig links geluid hoge eisen zal kunnen stellen. Er is dus nog hoop.

Een reactie posten

0 Reacties