HOE ONBEKWAAM KAN EEN REGERING ZIJN?

Wat in dit land aan het gebeuren is tart alle verbeelding. Reeds anderhalf jaar voert deze onzalige coalitie van N-VA, CD&V, Open VLD en MR een politiek van bezuinigingen die alles alleen maar erger heeft gemaakt: stakingen van luchtverkeersleiders, van cipiers, van brandweermannen, van politie – waarbij alleen de doodgewone man in zijn of haar doodgewone straat moet inleveren, om wat te bereiken? Om het tekort op de begroting te reduceren. Zo, Bart dce Wever, show us the money. Wat heb je nu bereikt? Eind dit jaar zal het tekort op de lopende begroting 3,2 % van het BNP zijn, stukken meer dan ten tijde van de belastingsregering van Di Rupo. En dan maar pochen dat er 30.000 nieuwe jobs werden gecreĆ«erd. Wie houdt de regering hiermee voor de zot? En wat met de jaarlijkse toename van schoolverlaters die nergens werk vinden? Wat met de jaarlijkse afvloeiiing van nieuwe gepensioneerden? De werkelijkheid is dat de werkloosheid blijft toenemen.

Dat krijg je dan van een regering die totaal verblind kiest voor de oplossing als bedacht doot het patronaat, een oplossing waar bedrijven de kosten minimaliseren in de hoop de winsten te maximaliseren. Bij zo'n stompzinnige micro-economische approach vergeet men dat bezuinigingen op de loonkosten macro-economisch leiden tot een verlaging van het nationaal inkomen en in het beste geval tot nog meer overproductie. En neem dan die hemeltergende staking van cipiers met ziektebriefjes uit WalloniĆ« en Brussel die nu al drie weken bezig zijn de radicalisering van opgesloten moslims met de blaasbalg van de waanzin zitten aan te wakkeren. Daarna dan maar staan klagen dat ze het spook van het terrorisme niet onder controle krijgen. 

Het wordt echt tijd dat bekwame mensen zich gaan verenigen rond een compleet nieuwe politieke partij die het programma overneemt dat ik destijds heb voorgesteld. Geef de kiezer godverdomme een alternatief voor de klunzen van N-VA & Co die dit land ten gronde richten.

Een reactie posten

0 Reacties