HOU TOCH OP ABAAOUD VOOR TE STELLEN ALS EEN SPILFIGUUR IN HET EUROPESE IS-NETWERK

Of de terrorist Abdelhamid Abaaoud al dan niet werd gedood bij de belegering in Saint-Denis is onbelangrijk. Bepaalde media verliezen er het hoofd bij – niet verwonderlijk als het over Daesh gaat – door Justitieminister Koen Geens naar de mond te praten als zouden de Europese terreurgroepen na de uitschakeling van Abaaoud onthoofd zijn. Abaaoud is hoegenaamd niet de leider van de terroristen die Daesh met een missie naar Europa zou hebben gestuurd. In Europa werkt de terreurorganisatie IS met drie netwerken die er aanslagen moeten plegen. Daarbij gaat het om (1) Franse netwerken, (2) Tsjetsjeense netwerken en (3) Belgisch-Libische netwerken (die laatste ondergedoken in de Brusselse gemeenten).

Het groepje psychopaten rond Abaaoud – "c'était juste un con, un enmerdeur né" zeggen vroegere schoolmakkers unisono van hem – handelt helemaal niet volgens de instructies uit ar-Raqqah. Het is nooit meer geweest dan een zootje ongeregeld in de marge van de Belgisch-Libische netwerken. Dat de militaire leiding van Daesh, bestaand uit soennitische officieren van de geliquideerde Saddam Hussein, nauwelijks aandacht besteedt aan de horde gekken rond Abaaoud, is duidelijk gebleken uit het laatste nummer van het propagandatijdschrift Dabiq (nummer 12/1) dat gisteren verscheen. Daarin is het de gewoonte gesneuvelde terroristen op te hemelen als martelaren. In het recente nummer van Dabiq staan wel foto's van wat er vrijdagnacht in Parijs gebeurde, maar nergens foto's van de martelaren uit de kliek van Abaaoud.

Het is meer dan waarschijnlijk dat de psychopaat Ababbaoud inderdaad één van de leiders was van de aanslagen in Parijs, maar dat deed hij op eigen houtje, in de hoop op te klimmen in de militaire hiërarchie van Daesh. Hij deed het NIET in opdracht van IS die daarvoor rekende op zijn Belgisch-Libische netwerk, niet op het knullige werk van de psychopaat uit Molenbeek. Nu beweren dat met het opruimen van Abaaoud en zijn bendetje een grote slag werd geslaan is bijzonder naïef. De eigenlijke opruiming van de drie Europese netwerken van Daesh moet eigenlijk nog beginnen. Ondertussen lijkt Europa op weg de vrijheid van zijn burgers nog meer te beknotten in een Europese variant van de Amerikaanse Patriot Act die na 9/11 werd goedgekeurd. Door toe te geven aan de angst speelt het bange Europa helemaal in de kaart van Daesh die niet liever wil dan dat de "ongelovigen" (sic) in Europa sidderen en beven. Wordt het geen tijd dat mensen weer een beetje normaal gaan leven? Dat ze ongestoord naar het voetbal, naar een concert, naar een betoging kunnen gaan. En stop met onze vrijheid nog meer te beknotten door iedere burger te aanzien als een potentieel terrorist.

Een reactie posten

0 Reacties