ONTNUCHTERING; WILMOTS VERSUS CONTE 0 – 5


Het kon niet uitblijven. Al weken geleden gaf Herman Brusselmans te verstaan dat de eerste plaats van het Belgische voetbalelftal op de FIFA wereldranglijst tot oogverblinding leidde. En een week geleden hadden Youri Mulder en Cie het op NPO1 het over een elftal dat compleet verkeerd gecoacht werd door Wilmots. Als je achteraan zo'n excellente doelman hebt staan als Th. Courtois dan moest je op zijn minst ook geoefend hebben met een 3-mans verdediging om aanvallend te spelen in plaats van dat steeds weer krampachtige verdedigen.

Tegen Italië kregen Brusselmans en Youri Mulder volop gelijk. Wilmots is hoegenaamd niet die wonderman die in het dubieuze Qatar werd uitgeroepen tot de beste voetbaltrainer ter wereld. In graad van uitgekooktheid moest hij een knieval doen voor de Italiaanse coach. Zijn behoudsgezinde taktiek faalde deerlijk. Tijd dus voor een pijnlijke landing.

In het EK 2016, waar minstens 10 ploegen net zo goed of beter zijn dan het over het paard getilde België, dat toch zo moeilijk aanvallend weet te spelen. Straks, tegen Ierland, zal nog maar eens blijken dat de Belgen het spel niet kunnen maken. Verder dan een draw komen ze allicht niet en dan wordt het nog bibberen tegen Zweden of we de vierde en laatste plaats van de groep kunnen vermijden. En laat de Belgische Voetbalbond nu maar eens stoppen met die walgelijke commerçie van al die stomme gadgets waarvan niemand beter wordt dan de kassier van de bond.

Een reactie posten

0 Reacties