PETER BOECKX EN PAUL JAMBERS SPREKEN NAAR AANLEIDING VAN HET OVERLIJDEN VAN JEAN PIERRE VAN ROSSEM

Peter Boeckx en Paul Jambers spreken VTM Nieuws naar aanleiding van het overlijden van Jean Pierre Van Rossem. (13/12/2018)

Reportagemaker Paul Jambers was zowat de eerste die met Panorama een reportage maakte over Van Rossem. "Die man sprak toen tot de verbeelding van iedereen", zei Jambers op Radio1. "Toen stond hij op het toppunt van zijn roem, zeker financieel. Maar iedereen voelde aan dat dat niet lang meer zou duren. Op het einde van mijn reportage heeft hij toen voor het eerst gezegd dat hij financiële problemen had en dat hij met name ongedekte cheques had uitgeschreven. Een paar maanden later is zijn proces begonnen."

"Van Rossem was een rebel en provocateur", gaat Jambers verder. "En plots verdiende die zoveel geld. Men vroeg zich af wat voor man dat was. Hij beloofde tweehonderd procent winst voor beleggers met zijn Moneytronsysteem. Ik dacht toen: ik ga die man ontmaskeren, maar dat is mij toch niet gelukt."

"Hij wou tonen dat hij de beste en de slimste was. Hij wilde de rijken eens op hun plaats zetten en op hun hebzucht inspelen. Het was dan ook vooral provocatie van hem om met geld te gooien. Hij wilde uiterlijke kenmerken tonen zoals zijn jachten, een vliegtuig en zijn Ferrari's. Iedereen was kwaad op hem, maar ze waren ook jaloers op zijn rijkdom. Hij is later ook verkozen in de Kamer, dus je ziet welk een succes die man toch ook had hè."

Een reactie posten

0 Reacties