WANNEER HOUDT BART DE WEVER NU EENS OP VERKEERDE CIJFERS OVER DE ECONOMIE VAN HET LAND AF TE RAMMELEN?

In "De Afspraak" van vrijdag 20 mei was het nog maar eens zo ver. Bart de Wever rammelde nog maar eens een lijst cijfers over de macro-economische situatie van het land af die moedwillig verkeerd zijn. Zo zou het tekort op de lopende begroting met 0,5 % zijn gedaald, zou de werkloosheid met 60.000 eenheden zijn gedaald, zou het tekort op de handelsbalans niet langer negatief zijn maar positief (als was er voorheen een tekort geweest). En weer niemand om die klinkklare leugens tegen te spreken. De harde realiteit is dat N-VA geen eigen economisch programma heeft, maar doodgewoon de ultraliberale politiek van de liberalen, als slaafse slippendragers van het patronaat overneemt – een politiek die van de werkende bevolking voortdurend nieuwe offers vraagt om hiermee niets te bereiken.

Alle maatregelen ten spijt loopt het tekort op de begroting verder op. Laat De Wever – die toch zo graag compleet irrelevante vergelijkingen maakt met het Romeinse rijk – nu toch eens ophouden te zondigen tegen de zevende propositie tegen de "Tractatus" van Ludwig Wittgenstein door voortdurend te lullen over dingen waarover hij (wegens embryonaal gebrek aan inzicht) niet spreken kan.

De globale structucturele crisis die al latent voortwoekerde sinds 1988 om in 2008 manifest te worden is een crisis die NIET zal ophouden, ondanks het inpompen van honderden miljarden euro's in het kader van "qualitative" easening. Met de robotisering van de westerse economie in het verschiet zullen in de twee komende decennia meer jobs verloren gaan dan er kunnen worden gecreĆ«erd. Dat heb ik haarfijn uitgelegd in mijn boek "De kop van de crisis, maar waar is de staart?" – boek van 484 A4 pp dat niemand durfde uit te geven maar dat de vinger op de wonde legde. (Het boek is nog steeds verkrijgbaar in PDF versie voor wie geĆÆnteresseerd is).

Een reactie posten

0 Reacties